Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
ser żółty 20 dag
szynka 20 dag
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
mąka 10 dag
olej 200 ml
pieprz 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu

1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Kroimy w plastry, A następnie rozbijamy. Ser żółty oraz szynkę kroimy w cienkie paski.
2. Jajka rozkłócamy, wsypujemy sól i połowę pieprzu. Ser i szynkę oprószamy pozostałym pieprzem.
3. Na środek każdego kotleta układamy po porcji szynki oraz sera. Ciasno zwijamy w roladki.
4. Roladki obtaczamy w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie ponownie obtaczamy w w jajkach i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.02.2014 08:05
zapowiada się pysznie
fictor123 18.09.2012 12:40
mniam
sunnymood 07.05.2012 21:40
ciekawa nazwa
Tomasz17 01.09.2011 10:54
pychotka
suzana 02.07.2011 13:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak