Sposób przygotowania

1. Fasolkę myjemy, osuszamy i odcinamy końce. Gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie. Odcedzamy i osuszamy.
2. Ziemniaki starannie myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i kroimy w grube plastry.
3. Wieprzowinę myjemy, osuszamy i kroimy w niewielką kostkę. Cebule obieramy, drobno kroimy. Szklimy na oleju. Dodajemy mięso. Mieszając, smażymy ok. 15 min.
4. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwy ziemniaków, cebuli z mięsem oraz fasoli.
5. Śmietanę mieszamy z jajkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Ser żółty ścieramy na tarce. Potrawę polewamy śmietaną i posypujemy serem. Pieczemy ok. 30 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo smacznie, podoba mi sie przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !