Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz faszerowany warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 2 filety
marchew 1 szt
seler 1 szt
jajko 1 szt
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz faszerowany warzywami

Jeden filet obrać ze skóry i zmielić wraz z ugotowaną marchwią, selerem, jajkiem koprem. Dodać śmietanę i pieprz. Drugi filet pokroić w paski i zwijać w kółka nakładając do środka przygotowany wcześniej farsz. Kółka z sandacza pozawijać w folię aluminiową, włożyć do kąpieli wodnej i umieścić na 45 minut w piekarniku 150C. Podawać na liściach sałaty, polanego sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.07.2011 12:54
taka rybka to pychotka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak