Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Kapustę blanszować chwilę w osolonej wodzie, oddzielić 12 dużych liści, a resztę poszatkować. Cebulę pokroić w kosteczkę. Bułkę odcisnąć, zagnieść z mięsem, jajkiem i cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Obok siebie ułożyć po 2 liście kapusty. Umieścić na nich porcje mięsa, uformować. Każdy zawinąć w plasterek boczku, związać nićmi. Olej rozgrzać, podsmażyć gołąbki. Dodać resztę kapusty. Podlać rosołem, gotować min. 45 minut. Wyjąć gołąbki. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, zagęścić sos. Do sosu ponownie włożyć gołąbki. Natkę posiekać, posypać nią gołąbki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !