Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
sól 1 szczypta
kakao rozpuszczalne 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe bezy

Białka ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się rozpuści, a masa będzie bardzo gęsta. Wsypać kakao, dokładnie wymieszać. Masę kłaść łyżką na wysmarowaną formę (można też wyciskać szprycą). Piec w 130-140 stopniach przez ok. 50 minut. Ja lubię je wyciągnąć z piekarnika już po 35 minutach, jak środek jest jeszcze półpłynny (mam wtedy bezy z kremem w środku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 05.03.2012 00:10
kiedyś już myślałam o takim pomyśle, byłam ciekawa czy wyjdą - wyglądają apetycznie
Weronika_eM 26.12.2011 18:31
przepyszne
Sylwia88 02.07.2011 11:14
uwielbiam bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak