Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z białek z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
białko 8 sztuk
mak 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło roztopione 0,5 szklanki
rodzynki 0,5 szklanki
ekstrakt migdałowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z białek z makiem

Ubijamy białka, stopniowo dodając cukier, masło oraz ekstrakt migdałowy. W osobnym naczyniu mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, makiem i rodzynkami, a następnie dodajemy do białek i mieszamy. Pieczemy w formie keksowej w 200-210 st. C przez 40-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 02.07.2011 19:17
wypróbuję ...to sposób na wykorzystanie suchego maku, który zalega mi w szafce :)))
Mateusz/matikor 02.07.2011 10:27
niezbyt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak