Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja po nelsońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
jaja 4 szt
masło 2 łyżki
ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg
cebule 2 szt
sól
pieprz 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: jaja po nelsońsku

cebulę w krążkach udusić na maśle, dodoać pieczarki plastry. obrane ziemniaki w plasterki. jaja ugotowane na twardo, krojone w plasterki. naczynie żaroodporne posmarowac oliwą z oliwek i układać warstwami: ziemniaki,cebulę z grzybami i jaja. każda warstwe posypać solą i pieprzem. na wierzchu powinny się znaleźć ziemniaki. zalać śmietaną, pod przykryciem zapiekać 40minut w temp 200-220st. podawać posypana natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak