Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki
papryka czerwona
kiełbasa
cebula
kukurydza
ser żółty
grzanki
kostka rosołowa
przyprawa meksykańska
marchewka
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Do nagrzanego piekarnika wkładamy paprykę czekamy aż będzie ciemna. Gorącą wkladamy to woreczka to pomoże nam obrać skórke

Cebule szklimy w rondlu ,dodajemy wodę z kostką rosolową i marchew . Gotujemy do miękkości. Dodajemy pomidory z puszki pokrojoną paprykę, chwilę gotujemy. Wszystko miksujemy blenderem. Dodajemy pokruszoną kiełbase , można również dodać podsmażone mięso mielone. Doprawiamy przyprawą meksykańską i czosnkiem, można też dodać paprykę słodką w proszku. Na sam koniec należy dodać odsączoną z zalewy kukurydzę.

Sposób podania
Do miseczki nałożyć starty ser żółty zalać zupą i posypać grzankami. Jeśli ktos lubi można dodać łyżeczke śmetan i pietruszkę
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak