Sposób przygotowania

Twaróg utrzyj. Wymieszaj z mąką, kaszą manną i jajkami. Zagnieć ciasto. Owoce przebierz, opłucz. Odłóż 20 dag owoców, a resztę połącz z łyżką cukru i cukrem waniliowym. Odrywaj małe porcje ciasta i rób z nich placuszki. Na każdy nakładaj porcję posłodzonych owoców. Następnie zlep je, formując kule.
Sos: Jogurt utrzyj z 3 łyżkami cukru. Połącz z skórka cytrynową.
Knedle wrzuć na posolony wrzątek. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię i gotuj jeszcze 1 min.
Sos jogurtowy przelej na talerze. Gotowe knedle wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na sosie.
Posyp odłożonymi owocami i migdałami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !