Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa z kaszą jęczmienną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wieprzowa 0,5 kg
cebula 1 szt
kostka mięsna 1 szt
kasza jęczmienna 20 dag
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa z kaszą jęczmienną

na rozgrzaną oliwę kładziemy cebulę i smażymy. następnie dodajemy mięso wieprzowe pokrojone w plastry grubości 1 cm. smażymy. po kilku minutach podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i zioła. wszystko razem dusimy do miękkości. kasze jęczmienną gotujemy i podajemy razem z mięsem i sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 07.07.2011 18:30
super
Małgorzata113 02.07.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak