Sposób przygotowania

Ziemniaki przekroić na pół. Cebulę posiekać. Rozgrzać olej i smażyć cebulę aż będzie miękka na koniec dodać zmiażdżony czosnek. Dodać ziemniaki i wlać bulion. Gotować ok. pół godziny. Jak ziemniaki będą miękkie całość zmiksować. Dodawać powoli śmietanę i gotować dalej. Doprawić solą i pieprzem, sokiem z połówki cytryny. Plastry łososia pokroić w plastry i dodać do zupy. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale zrobiłam się głodna-super;}
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Zupy ziemniaczanej jeszcze nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !