Sposób przygotowania

Zelatynę rozpuścić w pół szkl gorącej wody. Białka oddzielić od żółtek, żółtka ubić z cukrem, dodać po trochu ser, ciągle ubijać, dodać otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny i na koniec rozpuszczoną żelatynę. Tortownicę okrągłą lub kwadratową wyłożyć herbatnikami polać małą ilością masy serowej, rozsmarować i położyć szybko drugą warstwę herbatników. Wylać masę serową, wyrównać i zastudzić. Galaretkę czerwoną rozrobić i zastudzić w prostokątnym naczyniu tak by potem łatwo pokroić ją na paski. Na serniku ułożyć równomiernie pokrojoną w paski galaretkę, pomiędzy paski galaretki ułożyć gałązki białych porzeczek i delikatnie zalać przestudzoną żółtą galaretką rozrobioną w 800 ml wody..

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !