Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt który zawsze wychodzi :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajk 7 sztuk
mak 2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
sok z cytryny
olej
cukier 3/4 szklaniki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt który zawsze wychodzi :)

Włączyć piekarnick na 170 C
Miskie dokładnie wymyć i wysuszyć, następnie przetrzeć połówką cytryny.
Mikserem Białka ubić na sztywno ,powoli dodać cukier.
Za pomocą drewnianej łyżki wmieszać po jednym żółtku , dodać przesianą mąke wymieszną z proszkim
Na sam koniec zrobic miksture 1/4 szklanki wrzątku , sok z połowy wytryny , uzupełnić olejem do 1/2 szklanki.
Powstały płyn wlać do wysmarowanej i wyspanej bułką tartą tortownicy.
Piec przez ok 30-40 minut do tzw \"suchego patyczka\"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.07.2011 06:08
co to za biszkopt bez mąki ale za to z makiem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak