Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delicja

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 1 kg
kremówka 400 ml
cukier puder 25 dag
waniliowy cukier
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
pomarańcza 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: delicja

z jesnej pomarańczy wycisnąć sok a pozostałe pokroic w cienkie paski ser zmiksować z 15 dag cukru pudru i połową soku wycisniętego kremówkę ubić z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym połączyc z serem żelatynę namoczyć wystudzić i rozpuścić masę serową wymieszać z połową żelatyny przełożyć do tortownicy dodać plastry pomarańczy i schłodzić pozostały sok podgrzewać z żelatyną przestudzić na masie ułożyć resztę pomarańczy i zalać galaretką z soku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.12.2011 09:01
świetny deser
Katarzyna/kate1980 13.08.2011 21:50
super
Juleczka20 10.08.2011 09:12
pycha
aginaa 09.07.2011 12:16
super
szyba 02.07.2011 10:03
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak