Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane na ostro hot dogi z kapustą kiszoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
parówki 3 sztuki
sok jabłkowy 1/2 szklanki
keczup pikantny 6 łyżeczek
musztarda 6 łyżeczek
olej 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1/4 szklanki
żółty ser starty 50 gram
kapusta kiszona 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane na ostro hot dogi z kapustą kiszoną

Kapustę kiszoną podsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie polać sokiem jabłkowym i dusić 20 min doprawiając przy tym ją do smaku.

Z mleka z wodą, jajka i mąki zrobić gęste ciasto (zmiksować). Z powstałego ciasta usmażyć 3 duże omlety.

Gotowe omlety posmarować z jednej strony musztardą oraz keczupem. Następnie na każdym z nich położyć kiełbaskę oraz odpowiednią porcję kapusty. Całość zrolować, położyć na posmarowanej tłuszczem blaszce i posypać startym serem żółtym. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 29.10.2011 16:16
super
Joanna132 10.07.2011 08:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak