Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę umyć i oskrobać. Następnie pokroić w cieniutkie paseczki. Cukinię umyć i poszatkować. Brokuły porozdzielać na małe różyczki a następnie umyć. Wszystkie warzywa zagotować na parze. Można doprawić solą i pieprzem.

Mięso opłukać i odsączyć z wody. Następnie natrzeć solą oraz gałką muszkatołową. Całość pokropić sokiem z cytryny i posmarować olejem. Wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią przyprawione mięso. Tak zawinięte mięso wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 25 minut. Gotowe mięso wyciągnąć z folii, a następnie pokroić w wąskie paski.
Przygotować naleśniki. Gotowe placki napełnić gotowymi warzywami i mięsem. Zawinąć w trójkąt, aby powstał rożek. Przed podaniem posypać koperkiem.

Gotowe naleśniki można też podsmażyć na patelni do zarumienienia.

Smacznego;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    Muszą smakować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne naleśniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    lubię różne kombinacje naleśnikowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !