Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekąska na grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
mięso mielone 500 g
jajko szt
cukinia 1 szt
papryka żółta 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
oregano 4 gałązki
olej 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: przekąska na grzance

mięso wyrobić z jajem+olejem+przyprawą+sola+pieprzem. uformować kotleciki, usmażyć na patelni.każdy przekroić na pół. papryke pociąć w kwadraty. cukinie i bagietkę pokroic w plastry ok2cm. na grilu oddzielnie upiec składniki, przed podaniem nabić na długie wykałaczki: cukinia+grzanka+mięśo+papryka. posypac świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak