Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w otulinie mięsnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1,2 kg
bułka 1
pieczarki 10 szt
olej 6 łyżek
przyprawa do mielonego 1 łyżka
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w otulinie mięsnej

namoczona bułkę dodać do mięsa z przyprawami i 2 łyżkami oleju. masę podzielić na 10 części, pieczarki posolić, każdą otoczyć warstwą mięsa, tworząc kulę. obsmażyć na oleju, wystudzić. przeciąć na pół. grillować na ruszcie po kilka minut z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak