Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosos z kaparami i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 4x150 g
por 4 szt
pomidory koktajlowe (czerwone) 150 g
feta 200 g
czosnek 4 ząbki
oliwa
tymianek
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny 2 łyzka
kapary 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: łosos z kaparami i warzywami

filety skropić sokiem z cytryny+sól+pieprz. fetę i czosnek w kostkę, por biała część w krążki, pomidory na ćwiartki. kapary poprzecinać na pół. pomidory+kapary+czosnek+pory wymieszać. 4kawałki folii aluminiowej posmarować oliwą, ułożyć filet, posypać warzywami i serem, oprószyć tymiankiem, dokładnie zawinąć. położyć na ruszt, grilować ok 35minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak