Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina na jeden kęs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 500 g
sok z cytryny
cebulka marynowana 1 słoiczek
bazylia świeża kilka
marynata
olej 1/2 szkl
wino czerwone wytrawne 1 szkl
kminek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina na jeden kęs

składniki marynaty dokładnie wymieszać. mięso natrzeć marynata i wstawić do lodówki na 24godz. pokroić w paseczki dł 5 cm, w każdy zawinąć cebulkę, spiąć wykałaczką, skropić mocno sokiem z cytryny. porcyjki mięsa piec na ruszcie ok 20minut, obracać i polewać marynata. udekorować bazylią. podawać z ketchupem albo dipem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak