Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
truskawki 300 gram
culier puder
masło klarowane
placek 3 drożdzowy

Przepis i sposób przygotowania na: tosty z truskawkami

Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na połówki lub ćwiartki. Posypać cukrem pudrem, wymieszać, odstawić do lodówki.
Jajka rozbić do głębokiego talerza, roztrzepać porządnie. Namoczyć w nich plastry placka lub tosty, porządnie z obu stron.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło klarowane, smażyć tosty z obu stron na złoty kolor.
Zdjąć z patelni, osączyć na ręczniku kuchennym.
Przełożyć na talerz, ułożyć na nich truskawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak