Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem ajerkoniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 0,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 op.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 0,75 szklanki
mąka ziemniaczana 0,25 szklanki
kakao 2-3 łyżki
krem ajerkoniakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem ajerkoniak

Jajka ubić z cukrem do powstania puszystej masy (ok. 20 minut). Dodać przesianą przez sitko mąkę oraz kakao, wymieszać delikatnie łyżką. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Gdy wystygnie przekroić na dwie części. Krem zrobić wg przepisu na opakowaniu. Przełożyć nim biszkopt i posmarować na wierzchu. Można również na wierzchu ułożyć banany lub inne owoce albo posypać płatkami migdałów. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.05.2012 14:46
super
jolaxa1 29.10.2011 14:18
super
Smakosz6 29.09.2011 08:14
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Mati13 06.09.2011 19:57
dobry
Mati13 06.09.2011 19:57
dobry
iwona332 26.08.2011 11:44
super
ewelinapac 17.08.2011 09:11
super
Wacław 20.07.2011 11:35
pyszneeeeeeeeeeeeee !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak