Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki duszone z żeberkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 4 duże
żeberka wieprzowe 500 g
smalec 50 g
woda 1 szkl
czosnek 4 ząbki
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki duszone z żeberkami

ziemniaka przeciąć na pół,czosnek również. żeberka pokroić na porcje. w rondlu rozgrzać smalec i obsmażyć mięso a potem połówki ziemniaków. na połówkę ziemniaka posypać tymianek i położyć pół ząbka czosnku. na to położyć żeberka. wlać szklankę wody wymieszana z sola+pieprzem. potrawę dusić pod przykryciem ok 40minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak