Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w potrawce z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
woda 1 szkl
Goździki całe Prymat 2 szt
czosnek 2 ząbek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 szt
woda 2 szkl
sól
pieprz
cielęcina bez kości 400 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w potrawce z ziemniakami

2szklanki wody zagotować z cebulą+goździkami+czosnkiem+Kucharkiem, do wrzątku dodać pokrojone mięso+ziemniaki+sól+pieprz. gotować pod przykryciem do miękkości. na patelni rozpuścić masło i wymieszać z mąką. ugotowane ziemniaki wyjąć a przygotowana zasmażkę wlać do potrawki z mięsem, zagotować, zestawić z ognia, zaciągnąć rozmąconym żółtkiem. cielęcym gulaszem polać ziemniaki. podawać z surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak