Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
masło 3 łyżki
jaja 3 szt
olej 1 łyżka
sól
Farsz:
pieczone mięso 250 g
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

do ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodajemy masło+żółtka+sól, ucieramy aż powstanie puszysta masa. ubić białka i połączyć z masa. posiekana cebule podsmażyć na oliwie, zmielić z mięsem doprawić solą i pieprzem, wymieszać z jajem i jogurtem. w formie do babki wysmarowanej olejem układać na przemian warstwami ziemniaki i zmielone mięso, aż do wyczerpania składników. babkę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30-40minut. podawać na ciepło z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak