Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa obrać, dokładnie umyć, a następnie pokroić w drobną kosteczkę. Następnie wrzucić do garnka i zalać 5-cioma szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia. Dodać kostkę rosołową i gotować jeszcze przez 30 minut.
W momencie gotowania zupy należy przygotować zasmażkę.
ZASMAŻKA: Maso rozpuścić na niewielkim ogniu. Następnie dodać curry oraz mąkę. Dokładnie wymieszać i chwilkę razem smażyć. Całość rozprowadzić 2 łyżkami wody (zimnej). Doprowadzić do wrzenia.
Gotową zasmażkę połączyć z zupą. Całość chwilę razem gotować, aż do zgęstnienia. W trakcie gotowania należy dodać pokrojoną w plastry (najlepiej pod skosem) kiełbasę parówkową.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !