Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski ziemniaczane z przecierem jabłkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
mąka 1 szklanka
cukier puder 5 łyżek
jajko 2 szt
przecier jabłkowy 1 słoik
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
olejek waniliowy
tłuszcz 2 łyżki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kluski ziemniaczane z przecierem jabłkowym

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie,następnie mielimy w maszynce,mieszamy je z przecierem jabłkowym,cukrem,jajkami,olejkiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem tłuszczu.Po ugotowaniu wyjmujemy i odcedzamy.Podajemy polane zarumienioną bułką tartą wymieszaną ze stopionym masłem lum margaryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 19.08.2011 20:11
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak