Sposób przygotowania

Mięso umyć i zalać wrzącym octem wymieszanym z wodą (1 szklanka) i przyprawami. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie wyjąć, pokroić na kotlety ( po 2 na porcję). Mięso rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, nadając im kształt owalny na grubość 1 i 1/2 cm, natrzeć solą z czosnkiem, posypać przyprawami i mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na cząstki, połączyć ze śmietaną, chrzanem i przyprawami. Zalać kotlety, dusić kilka minut i przyprawić.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !