Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne spaghetti po bolońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
bazylia 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
gouda 2 łyżeczki
makaron spagetti 500 g
mąka 1 łyżka
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne spaghetti po bolońsku

mięso podsmażyć dodać pokrojona cebulę+czosnek+przyprawy+woda i dusić 15minut. mąkę wymieszać z woda i zagęścić. podawać z makaronem i tartym serem i pomidorami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak