Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grzybami i melisą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupki chińskie grzybowe 2
kukurydza
pieczarki 15 dag
cebula
melisa
majonez
żmietana
kabanos 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grzybami i melisą

Makaron z zupek rozdrabniamy, posypujemy proszkiem, który znajdziemy w opakowaniach, zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy, by makaron zmiękł. W tym czasie kroimy w plasterki kabanoski i łodygi selera, obraną cebulę w kosteczkę, pieczarki obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, kukurydzę odcedzamy, listki melisy siekamy drobniutko. Składniki mieszamy.Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy do składników sałatki, mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku (proszek z zupek już jest z przyprawami). Dekorujemy liskami melisy i selera naciowego. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak