Sposób przygotowania

Pierś kroimy w kostkę o boku 3 cm. Paprykę kroimy w dość duże kawałki, natomiast słoninę w cieniutkie plasterki. Oddzielnie przygotowujemy marynatę, mieszamy: olej majeranek, oregano lub tymianek, posiekany czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso. W takiej zalewie może ono dojrzewać nawet 48 godzin. Mięso nabijamy na patyki, na zmianę z warzywami, polewamy pozostałą marynatą i opiekamy ze wszystkich stron, aż się równomiernie zrumienią. Nasze szaszłyki można przygotować zarówno na grillu jak i w piekarniku.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super szaszłyki-przepis bardzo na czasie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !