Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchew 3 szt
seler 1 mały
pietruszka 1 mała
podgrzybek suszony garśc
pieprz
makaron świdereki 250 g
woda 3 l
śmietana 200 g
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
przyprawa do zup
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cebula 1 szt
olej
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

grzyby namoczyć na 24 godziny w pół litra wody. porcję rosołową+liść+ziele+kostka zagotować. podsmażyć cebule dodać do wywaru, włoszczyznę pokroić w kostkę gotować w wywarze pól godz. dodać wywar z grzybów doprawić pieprzem i przyprawa do zup. zdjąć z gazu i dodać śmietanę 18%. podawać z makaronem świderki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak