Sposób przygotowania

Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ale z użyciem tylko połowy wody. Nie pozwolić, by galaretka stężała na sztywno. Ma być trochę płynna. Ubić śmietanę mikserem z ilości składników podanych na opakowaniu. Wstawić do lodówki. Owoce takie jak : mandarynki, truskawki, ananasy czy brzoskwinie konserwowe w drobną kostkę, a wiśnie z kompotu odsączyć na sicie. Wymieszać owoce w jednej misce. W drugiej połączyć galaretki i bitą śmietanę, a następnie wsypać owoce i dobrze wymieszać. Spód i brzegi formy wysmarować masłem, wyłożyć biszkoptami namoczonymi w mleku. Wylać na to masę galaretkowo - śmietanowo - owocową, wyrównać powierzchnię i pozostawić do stężenia w lodówce na noc. Wierzch ciasta można udekorować startą na drobnych oczkach gorzką, dobrze schłodzoną czekoladą.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !