Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy, wrzucamy do miski i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie, wrzucamy do niej dwa jaja, skrojone w kosteczkę pieczarki, wcześniej namoczone i skrojone suszone grzybki, oraz poszatkowany pęczek pietruszki wraz z ziołami. Formować maluteńkie klopsiki, panierować w bułce tartej i obsmażać chwileczkę na umiarkowanie gorącym tłuszczu. Przełożyć na talerz i polać sosem grzybowym.Podawać z ryżem na sypko.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    kasza do ryżu ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne klopsiki jak dla mnie z suróweczka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !