Sposób przygotowania

Ugotowac budyn wg przepisu tylko z mniejsza iloscia mleka zamiast 1 litra uzyc 2.5 szkl. i cukru tez troche mniej czubkowale 2 lyzki. Przestudzic.

Margaryne, drozdze, smietane, make zagniesc razem(z drozdzy nie robic rozczynu tylko wrzucic do skladnikow). Jesli jest ciasto za luzne podsypac maka.

Ciasto podzielic na kilka czesci i na stolnicy rozwalkowac, ciac na kwadraty polozyc lyzeczke budyniu, skleic i klasc na blache wysmarowana margaryna i posypana maka.
Piec w temp. 200°C az beda odchodzic od blachy okolo 20 min, one nie sa mocno brazowe tylko lekko przyrumienione, Z tej porcji wychodzi mnostwo sztuk warto polowe zamrodzic.

Gdy wystygna posmarowac lukrem, najlepiej z nim smakuja.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy pomysł.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    swietne! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !