Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto – mąkę posiekać z margaryną dodać proszek do pieczenia i żółtka. ¾ ciasta wyłożyć na blasze na wydrylowane wiśnie, pianę ubić z cukrem kryształem i szczyptą soli (z tym że sól dodać na jajka jeszcze nie ubite, a cukier dodawać stopniowo w czasie ubijania), następnie wyłożyć na wiśnie a ¼ ciasta (wcześniej włożyć do lodówki – 30 min.) zetrzeć na grubej tarce (duże oka) i posypać na pianę. Piec w średnim piekarniku (do 200 stopni). W czasie pieczenia, nie wiem jaki masz piekarnik, ale obróć raz place, aby się dobrze upiekły brzegi. { na foto pół na pół szarlotka i kruszonka z wiśniami, bo zabrakło mi wiśni}

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowicie się zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !