Sposób przygotowania

Przygotowujemy bulion dowolnym sposobem, dodając do niego pokrojoną niewielką marchewkę , 2 ząbki czosnku. Suszone grzyby wcześniej moczymy w wodzie, gdy już będą miękkie gotujemy je wraz z wodą w której się moczyły. Pieczarki i cebule kroimy w dowolny sposób dodając szczyptę soli i podsmażamy na masełku na patelce do miękkości. Do oddzielnego naczynia wlewamy wywar grzybowy wraz grzybami + pieczarki z cebulką + wyjętą marchewkę i czosnek z bulionu , wszystko razem miksujemy blenderem do uzyskania drobno posiekanej i jednolitej masy. Całość wlewamy do gotującego się bulionu dodając serek topiony i łyżkę śmietany. Całość doprawiamy do smaku. Na koniec do zupy dodajemy groszek ptysiowy lub grzanki. Dekorujemy posypując startym żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !