Sposób przygotowania

CIASTO; z podanych składników i 3 łyżek ciepłej wody wyrobić ciasto. Odstawić na 30 minut. Rozwałkowanym ciastem wylepić natłuszczoną formę do tatry. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni. NADZIENIE;gruszki umyć,obrać, przepołowić. Usunąć gniazda nasienne. Wypukłą stronę ponacinać wzdłuż. Skropić sokiem z cytrynyŚmietanę z marcepanem wyrobić na gładką masę. Wymieszać z jajkami , cukrem i skórką z cytryny. 1/3 masy wyłożyć na podpieczone ciasto. Na wierzch poukładać gruszki wypukła stroną do góry. Wlać między nie pozostałąmasę marcepanową. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !