Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Podobnie postąpić z cebulą. Cebulę wrzucić do garnka z 2 łyżkami oliwy, krótko podsmażyć, wrzucić pokrojone pieczarki. Dusić, co jakiś czas mieszając, ok.12-15 min. aż pieczarki całkowicie zmiękną. Pod koniec duszenia wbić jajka, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.Arkusz papieru ryżowego namoczyć ok. 2 sekund w letniej wodzie i ułożyć na desce aż papier zmięknie (trwa to dosłownie chwilę). Na tak przygotowany papier położyć łyżkę farszu z pieczarek, papier zwinąć raz od góry, zawinąć boki do środka i całą sajgonkę zrolować. Tak postępować z każdym arkuszem papieru ryżowego.Sajgonki ułożyć na blasze i piec na ruszcie w piekarniku w 120 stopniach przez 12-15 minut aż wierzch sajgonek zbrązowieje.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !