Sposób przygotowania

NALEŚNIKI: Mleko (z wodą) wymieszać z jajkiem, mąką, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zmiksować do powstania jednolitej masy - ciasto powinno być bardzo gęste. Następnie usmażyć naleśniki (około 3). Gotowe naleśniki zrulować (przy rulowaniu należy je mocno dociskać, aby były one jak najmocniej dociśnięte i zrulowane). Zrulowane naleśniki pokroić w paski o grubości około 1 cm.

BULION: Warzywa obrać, posiekać w paski. Następnie całość zalać 5 szklankami wody. Dodać listek laurowy, kostkę rosołową, ziele angielskie oraz sól (do smaku). Bulion gotować 25 minut, przyprawiając przyprawą do zup wedle uznania. Gotowym bulionem zalać przygotowane ruloniki z naleśników. Przed podaniem posypać cieniutko posiekaną natką.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !