Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RUSAŁKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
cukier puder 200 gram
cukier wanilinowy 1 szt
aromat cytrynowy 1 szt
jajko 1 szt
mąka 500 gram
proszek do pieczenia 1/2 szt
mleko 1/2 szkl
konfitura wiśniowa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: RUSAŁKA

Masło utrzeć z cukrem,dodać cukier waniliowy,aromat cytrynowy i szczyptę soli.Jajko wymieszać z mlekiem i dodać do masła.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić gładkie ciasto.Masą napełnić rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki i uformować koła na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Nałożyć łyżeczkę marmolady i piec w temp.210 st.C na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.12.2013 22:01
pyszne ciasto
Wacław 02.10.2013 11:44
fajny deserek
Krystyna32 11.08.2012 07:51
super
ben-ka 28.06.2012 23:08
świetna nazwa.
anja3107 07.03.2012 11:36
super
Ania67 02.12.2011 14:21
extra
misia53 09.09.2011 16:10
Konfiturę wiśniową zastąpię śliwkową , bo w tym roku nie mialam wiśni...
IZABELA29 04.07.2011 08:40
rusałkowe ciasteczka...
Małgorzata113 01.07.2011 18:51
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak