Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z suszonych śliwek i rabarbaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 25 dkg
rabarbar 20 dkg
śmietana 5 łyżek
skórka z cytryny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z suszonych śliwek i rabarbaru

Śliwki płuczemy i moczymy kilka godzin w wodzie,rabarbar płuczemy obieramy i kroimy w kostkę.Śliwki,rabarbar i skórkę z cytryny razem gotujemy i przecieramy przez sito,słodzimy do smaku i doprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 01.10.2011 08:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak