Sposób przygotowania

Mięso zemleć wraz z zamoczoną kajzerką, dodać jajko i doprawić pieprzem. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotlety, spłaszczamy je by wyglądały jak befsztyki. Na patelni rozpuścić tłuszcz, podsmażyć cebulę, pokrojoną w jak najcieńsze talarki, nie dopuszczając do zbytniego zrumienienia. Zdjąć ją z patelni i odłożyć. Na tym samym tłuszczu smażymy kotlety. Po przewróceniu posolić, położyć na wierzchu cebulę i na wolnym ogniu dosmażać. Befsztyki podawać z ziemniakami z wody, odsmażanymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Ciekawy pomysł i chyba smaczny obiadek :-)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pewnie świetnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !