Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z sosem koperkowo-ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
Sos sałatkowy:
ocet balsamiczny 1 łyżka
cukier 2 szczypty
sól do smaku
marchewki 2
olej roślinny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z sosem koperkowo-ziołowym

Kapustę szatkujemy, a marchewkę trzemy na małej tarce. Sos koperkowo-ziołowy rozrabiamy z olejem rzepakowym oraz octem balsamicznym i polewamy nim warzywa. Dodajemy cukier oraz sól do smaku i całość mieszamy. Można spożywać od razu jednak najsmaczniejsza jest następnego dnia, gdy kapusta puści soki. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 11.01.2012 21:48
smaczna
Jolanta_P-S 02.07.2011 22:00
też taka lubię
Henryka2 01.07.2011 20:20
Oj, jak ja to lubię!
Mateusz/matikor 01.07.2011 18:14
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak