Sposób przygotowania

Cebulę pokroić na talarki i podsmażyć na maśle.Dodać sos sojowy,rozmaryn, sól i pieprz i dusić. W międzyczasie zrobić masę śmietanową tj. : 200 ml śmietanki, jajo, parmezan, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz ubić na gęstą masę. Zagnieść ciasto: mąkę połączyć z kaszą manną, solą i masłem. Utrzeć dłońmi na sypką kruszynkę. Odsypać 2/3 szklanki. Do pozostałej kruszonki dodać proszek, sodę , skórkę z cytryny i jogurt rozmącony z jajem. Wyrobić ciasto - wyłożyć nim tortownicę. Na cieście rozłożyć masę śmietanową, na niej odparowaną cebulę. Posypać kruszonką. Pieczemy k. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !