Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto, a tym czasie rozmrażamy szpinak w torebce, odsączamy na sicie, pieczarki drobniutko kroimy, dusimy w małej ilości wody z dodatkiem kilku łyżek oliwy, szpinak przygotowujemy tak jak na opakowaniu jest podane, łączymy razem i smażymy kilkanaście minut, aż odparuje woda,im suchszy farsz tym lepiej będzie się lepić doprawiamy do smaku solą i pieprzem, nakładamy odpowiednią ilość farszu i lepimy małe pierożki, gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut.
Wspaniale smakują polane stopionym masłem , ale my najlepiej lubimy z sosem czosnkowym
Przepis jest bardzo prosty, do śmietany wyciskamy kilka ząbków czosnku, doprawiamy solą i pieprzem i odsatwiamy , aby smaki się przegryzły.
Dobrze jest zrobić sos, zanim zaczniemy przygotowywać pierogi, akurat dojdzie do siebie

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno już pierogów nie robiłem, a jak widzę takie smakowite aż chce się zjeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    nie jadłam jeszcze takich :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !