Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z brokułami i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
mleko 250 ml
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
mąka pszenna 10 dag
olej do smażenia
sos czosnkowy
jogurt naturalny 350 ml
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
Farsz:
ser feta 1 op
brokuł 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z brokułami i fetą

1. Ciasto:składniki miksujemy i odstawiamy na 20 min. Na teflonowej patelni smażymy na jak najmniejszej ilości tłuszczu cienkie naleśniki.
2. Sos: czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do jogurtu. Doprawiamy pieprzem i oregano.
3. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. Ser kroimy w kostkę. Na każdego naleśnika kładziemy po porcji brokułów i sera. Polewamy 3/4 sosu i zwijamy w rulon. Wierzch dekorujemy resztą sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.07.2013 15:53
smaczne naleśniczki
Dorota37 26.12.2012 20:44
super
mirosława4 15.02.2012 17:45
na pewno są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak