Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka azjatycka z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
pieczarki 20 dag
pomidorki 10 dag
papryka czerwona 2 szt
kapusta 1/2 szt
cytryna 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
czosnek 2 ząbki
sezam 1 łyżeczka
rzeżucha 1 łyżka
olej 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka azjatycka z wołowiną

1. Mięso pokrój w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć wołowinę i mieszając, szybko obsmaż. Zdejmij z patelni, odłóż do wystudzenia. Grzyby oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Kapustę poszatkuj, opłucz, pomidorki umyj, podziel na połówki. Papryki oczyść z pestek i potnij w paseczki.
2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podduś grzyby. Dodaj kapustę. Smaż minutę. Przełóż do salaterki. Pozostałe przygotowane warzywa wymieszaj z mięsem. Ułóż na kapuście.
3. Cytrynę sparz, wyciśnij z niej sok. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dymki oczyść i razem ze szczypiorkiem posiekaj. Sos sojowy wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem. Dodaj czosnek oraz dymki. Polej sałatkę. Posyp sezamem i rzeżuchą. Dobrze wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 12.10.2011 13:58
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak