Sposób przygotowania

Umyć piersi kaczki, osuszyć, oprószyć solą pieprzem oraz chili, odłożyć. Wlać do garnka łyżkę wody, rozpuścić w niej cukier. Mieszać aż powstanie karmel. Dolać szklankę wody i sos sojowy, podgrzewać. Wrzucić kacze piersi, obgotować. Następnie dodać pokrojoną w słupki marchewkę oraz pokrojone pieczarki, a także posiekany czosnek, kolendrę i imbir. Gotować na małym ogniu aż mięso stanie się miękkie. Wyłożyć mięso na półmisek. Posypać odrobiną posiekanej kolendry, polać sosem. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !