Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patison gotowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 1 kg
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Patison gotowany

Patisona obieramy ze skórki, wykrajamy pestki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do wrzącej wody z solą i cukrem. Gotujemy przez ok. 10 minut. Na suchej patelni grzejemy masło z bułką tartą i polewamy patison.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 12.08.2011 14:42
jem smażonego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak